Nový pavilon Výukového centra zpracování zemědělských produktů Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů vznikl v areálu České zemědělské univerzity. Jedná se o unikátní projekt nejen v Česku, ale také i střední Evropě. Budova sdružuje 6 potravinářských provozů, ale najdete tu i řemeslný obchůdek. V čem je přínos pro studenty a v čem tkví unikátnost projektu za více než 400 milionů korun? A co všechno najdeme v útrobách pavilonu? To prozradí dnešní host Podcastu plného života Ing. David Farský, který je ředitelem nově vzniklého centra.
Epizoda Podcastu plného života na Spotify
Výukové centrum zpracování zemědělských produktů sdružuje šest potravinářských technologií spolu s gastroprovozem, senzorickou laboratoří, výživovým poradenstvím, prostory pro školení a vlastní prodejnou pod jednou střechou. Významně zkvalitní úroveň výuky Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze, zejména pak studijních programů zaměřených na potravinářství, kvalitu zemědělské produkce a nutriční poradenství.