Produkce osiv obilnin v ekologickém zemědělství

Kategorie
Zemědělství a biotechnologie
Klíčová slova
organic farming, cereals, seed quality and production
Katedra
Autoři
doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D., prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc., Ing. Dagmar Janovská, Ph.D., Ing. Evženie Prokinová, CSc., Ing. Hana Honsová, Ph.D., Ing. Martin Káš, Prof. Ing. Jan Moudrý, CSc.
ISBN/kód
978-80-7427-146-5
Rok
2013

 

Metodika byla vypracována v rámci řešení projektu NAZV č. QI 91C123.
Cílem předkládané metodiky je přispět k řešení jednoho z limitujících faktorů rozvoje ekologického zemědělství v České Republice – zajištění dostatku kvalitních certifikovaných osiv. Vzhledem k jejich hospodářskému významu, se metodika věnuje výhradně osivům obilnin. Metodika by měla přispět k ekonomické stabilizaci ekologických farem a zvýšení nabídky nedostatkových cereálních bioproduktů domácího původu. Metodika je určena především ekologicky hospodařícím farmářům a poradcům, ale také studentům příbuzných oborů a široké odborné veřejnosti s cílem zvýšení efektivity zemědělského hospodaření pomocí přenosu poznatků získaných ve vědecko-výzkumné práci autorů.