Optimalizace regulace plevelů v systému integrované produkce košťálové, cibulové, kořenové zeleniny a salátu

Kategorie
Zemědělství a biotechnologie
Klíčová slova
herbicides, weeds, vegetables, environment, residue
Katedra
Autoři
doc. Ing. Miroslav Jursík, Ph.D., Ing. Jaroslav Šuk, Ing. Kateřina Hamouzová, Ph.D., Ing. Marie Suchanová, Ph.D., Ing. Pavel Hamouz, Ph.D. ,prof. RNDr. Ing. František Kocourek, CSc. Ing. Kristýna Kysilková
ISBN/kód
978-80-213-2656-9
Rok
2016

 

Metodika byla vypracována v rámci řešení projektu: NAZV. Č. QJ1210165
Cílem metodiky je poskytnout pěstitelům zeleniny informace a doporučení pro regulaci plevelů v nejvýznamnějších druzích košťálové, cibulové a kořenové zeleniny a v salátu pro uplatnění zásad integrované ochrany v souladu s požadavky legislativy platné od roku 2014. Hlavním cílem metodiky je poskytnout pěstitelům zeleniny soubor informací potřebných pro výběr herbicidů s ohledem na účinnost na nejvýznamnější plevelné druhy, výskyt reziduí herbicidů ve sklizených produktech, selektivitu ošetření a environmentální dopad.