Omezení negativních důsledků vláhového deficitu na hospodářské ukazatele zeleniny
Kategorie
Zahradnictví
Klíčová slova
water deficit,vegetable,economical parameters
Katedra
Autoři
Doc. Ing. Kristína Petříková, CSc., Doc. Ing. Robert Pokluda, Ph.D., Ing. Martin Koudela, Ph.D., Ing. František Hnilička, Ph.D., Ing. Aleš Jezdinský, Ph.D., Ing. Miloš Jurica, Ing. Jiřina Vojtíšková, Ing. Tomáš Kopta, Ph.D., Ing. Jaroslava Martinková, Ph.D., Ing. Ľudovít Nedorost
ISBN/kód
978-80-213-2334-6
Rok
2012
Metodika byla vypracována v rámci řešení projektu NAZV č. QH 81110 (MZe ČR).
Cílem metodiky je poskytnout pěstitelům zeleniny informace o možnostech zvýšení výnosu, jeho jakosti a nutriční hodnoty zeleniny při jejím pěstování v podmínkách nedostatku vody (přísušku, sucha, omezeném zavlažování). Metodika si klade za cíl prezentovat agrotechnické postupy vedoucí ke zvýšení odolnosti zeleniny, a to využitím hydrofilních polymerů (hydroabsorbentů), symbiotických mikroorganismů (Glomus sp.), regulátoru růstu (24-epibrassinolidu) a mulčování obilnou slámou.