Pěstitelská technologie máku pro ekologické zemědělství

Kategorie
Zemědělství a biotechnologie
Klíčová slova
Poppy, Growing, Technology, Yield, Quality, Economy
Katedra
Autoři
Ing. Perla Kuchtová, Ph.D., Ing. Miroslava Hájková, Ing. Jiří Havel, CSc., Ing. Jan Kazda, CSc., Ing. Eva Plachká, Ph.D., Ing. Petr Dvořák, Ph.D.
ISBN/kód
978-80-213-2429-9
Rok
2013

 

Metodika byla vypracována v rámci řešení projektu NAZV č. QH 92106.
Cílem metodiky je přispět k rozvoji ekologického hospodaření a přispět k rozšíření nabídky tržní ekologické produkce tuzemské provenience prostřednictvím postupů umožňujících ekologické pěstování, zvýšení efektivity a stabilizace produkce máku setého (Papaver somniferum, L.) na větších plochách. Metodika je určena zejména ekologickým pěstitelům a poradcům, dále pak posluchačům zemědělských středních a vysokých škol stejně jako širší odborné veřejnosti a dalším zájemcům o alternativní produkční postupy šetrné k životnímu prostředí.